creation site internet logiciel creation site creation site web Wiel
Natuurplas de wiel
Café
Fietsroutes
Vacature
Assortiment
Contact


                       Openingstijden


                Maandag         Gesloten
            Dinsdag           Gesloten
            Woensdag       12.00 - 22.00 uur
            Donderdag       12.00 - 22.00 uur
            Vrijdag             12.00 - 23.00 uur
            Zaterdag          12.00 - 23.00 uur **

In de zomer is het terras geopend vanaf  11.00uur

** Vrijdag en zaterdag sluit de keuken om 20.30uur

Leerdamseweg 39

4147 BM Asperen


T. (0345)-616210

E. info@cafe-dewiel.nl

  

De Wiel

De natuurplas waar café - cafetaria "de Wiel" aan gelegen is en waar 's zomer volop in gezwommen wordt,   is in  het jaar 1658 na een dijkdoorbraak vanuit de Linge ontstaan. 


Kruiend ijs in de Linge heeft een scheur in de rivierdijk veroorzaakt, waardoor kolkend water ca. 4 hectare land heeft weggespoeld en uitgehold zodat er een soort binnenmeer (ook wel wiel genoemd) ontstond.


In 1998 zijn wij, Willie en Dick de Groot gestart met café - cafetaria "de Wiel" gelegen op deze schitterende       lokatie aan het water en midden in de natuur van het dorpje Asperen.

Asperen is een pittoresk dorpje in de Betuwe aan het riviertje de Linge met aan de overzijde de stad Leerdam. In de direkte omgeving van Asperen liggen diverse forten die een onderdeel vormen van de Hollandse Waterlinie.

Wij zijn het gehele jaar geopend en U bent bij ons dan ook van harte welkom om op het terras of in het café te genieten             van een hapje of een drankje (voor ons assortiment zie de menukaart).    Als extra staat er in de winter huisgemaakte erwtensoep en in zomer wit- of rosébier op de menukaart.

Ons bedrijf wordt omgeven door diverse fiets- en wandelroutes en ligt op een openbaar vrij toegangelijk terrein.   We beschikken over een terras met uitzicht, parkeerplaatsen voor auto en fiets, een natuurzwembad met zandstrandje       en een duikeiland, een grote ligweide, buitentoiletten een trapveldje en speeltoestellen voor de kinderen.

Jaren lang heeft een gedeelte van deze natuurplas "de Wiel" gefungeerd als buitenzwembad, waar de plaatselijke jeugd van Asperen onder leiding van een badmeester hun zwemdiploma haalde.

Eind jaren tachtig besloot de gemeente Asperen om met de exploitatie van het buitenzwembad te stoppen en het gebouw wat voorheen als kiosk dienst deed te verpachten aan particuliere ondernemers.

  

Café-Cafetarie "De Wiel"        Leerdamseweg 39        4147BM        Asperen        0345-616210        info@cafe-dewiel.nl